Порушником, який намагався вивезти антикваріат за кордон без належного дозволу Міністерства культури України, став громадянин Естонії

Про це повідомили у Волинській митниці.

13 книг, виданих на зорі XX сторіччя, а ще 2 медалі, які можуть мати історичну чи культурну цінність, вилучили з багажу водія на посту «Устилуг». Це — вже другий випадок схожого правопорушення, виявленого на «зеленому коридорі» пункту пропуску впродовж тижня. Порушником, який намагався вивезти антикваріат за кордон без належного дозволу Міністерства культури України, тепер став громадянин Естонії.

Як і належить у таких випадках, митники передали їх на експертизу науковцям, а до правоохоронних органів скерували повідомлення про ознаки злочину, попередньо кваліфікованого за ст. 201 Кримінального кодексу «контрабанда культурних цінностей».

До слова, в українському законодавстві антикварними можуть бути визнані культурні цінності як об'єкти матеріальної та духовної культури, що мають художнє, історичне, етнографічне чи наукове значення, а тому підлягають збереженню, відтворенню та охороні державою, які створені понад 50 років тому.